Valikko Sulje

HJK nousi kakkoseen – Onko suurseura heräämässä futsaliin?

Helsingin Jalkapalloklubi voitti sunnuntaina pelatun nousukarsintaottelun ja nousi ensi kaudeksi kakkoseen. Nousukarsintaottelussa kaatui LeJa/Juniors lukemin 10-5 (6-3). Helsingin kolmonen pelataan kahdessa lohkossa, joista voittajat ratkaisevat nousun keskenään. Helsingin piirissä futsalia pelataan aina kuutosdivarissa asti ja kolmonen olikin viimeinen piirin oma sarja. Kakkosessa Helsingin ja Uudenmaan piirit yhdistyvät yhdeksi lohkoksi, joten taso kovenee reilusti.

Valmentajana HJK Futsalissa toimii Kari ”Hissu” Hietalahti, joka tunnetaan ainakin vielä paremmin näyttelijänä kuin futsalvalmentajana. Aikoinaan Hietalahti nousi julkisuuteen Vintiöt sketsisarjan kautta. Alla kultakuva ”Hissun” Instagramista (jos upotus ei näy, niin tästä linkistä).

HJK Futsalin pelaajisto koostuu pitkälti parikymppisistä HJK kasvateista. Useimmilla heistä on kokemusta jalkapallon puolella vähintään kakkosesta ja useimmiten juuri Klubi 04 joukkueesta. Useammalla pelaajalla on kokemusta myös jalkapallon nuorisomaajoukkueista. Joukkueen sisäisen pistepörssin voitti Mauricio Hopsu, joka teki 11 otteluun 25 (maalia) + 10 (syöttöä) tehot. Jalkapallon puolella Hopsulla on kokemusta mm. Klubi 04, Gnistanin ja FC Kiffenin paidoista. Nousukarsintapelissä Hopsu tykitteli muuten vielä 5+1 tehot. Toisena joukkueen tehotilastossa oli Valtteri Vierikko tehoilla 15+11 tehoilla 13 pelatun ottelun aikana. Kolmantena Calvin N’Sombo 12+13 tehoilla. Maalivahtina joukkueessa on toiminut seitsemässä pelissä KTP:ssä ykköstä jalkapallossa pelaava Jiri Koski. HJK Futsalin pelaajalistan ja tehopörssin voit katsoa kokonaisuudessaan tästä.

Onko suurseura siis heräämässä futsaliin? HJK Futsalin kommenteista päätellen nousua aina futsal-liigaan havitellaan, mutta futsal ei vaikuta olevan kovin suurella tekstillä ”klubin” strategiassa. Seuran nettisivuilta (HJK Ry) ei futsalin edustusjoukkuetta edes löydy eikä siitä ole juurikaan tietoja. Joukkueella on sentään kivat Facebook-sivut, joista tietoa peleistä löytyy helposti. Verrattuna esimerkiksi suurseurojen FC Barcelonan tai Sporting CP:n nettisivuihin, niistä futsal-joukkueiden uutiset löytyvät helposti.

HJK Futsalille näyttää olevan tilausta ainakin HJK:n kannattajien eli Klubipäädyn keskuudessa. Heitä on Instagramin perusteella HJK Futsalin peleissä käynyt mukavasti kannustamassa omaa seuraa. Jalkapallokausi Suomessa kestää noin seitsemän kuukautta, joten kannattajille talvella tarjottavat pelit maistuvat varmasti. Ruotsissa moni seura on jo futsaliin herännyt ja tarjoaakin sitä kannajilleen talvisaikaan, kuten mm. Djurgården, Hammarby, IFK Göteborg ja Örebro SK. Esimerkiksi IFK Göteborgin yleisöennätys futsalissa on mukavat 2457 katsojaa. Helsingissä tosin ongelmaa tuottaa kunnollisten salien puute. Futsalsarjat pyörivätkin lähinnä Latokartanon ja Herttoniemen pienissä halleissa, joihin ei oikein edes katsojia mahdu.

Mielenkiintoista nähdä riittääkö HJK Futsalin rahkeet lopulta aina liigaan asti vai onko jopa kakkonen liikaa. Liigapelien tasoa voi ihmetellä viikonloppuna, kun miesten välierien kolmannet pelit pelataan lauantaina. Pelit näkyvät luonnollisesti Futsal-liiga.TV:n kautta. Mainittakoon vielä myös, että Espanjan futsal-ammattilaiset vierailevat parin viikon päästä Suomessa. Lisätiedot täältä.

Artikkelikuva: HJK Futsal Facebook-sivu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *